[AUDIO] La Registrul Auto din Reşiţa functionează fără probleme serviciul CIV prin curier

La Registrul Auto Român funcţionează fără probleme serviciul CIV prin curier. Astfel, persoanele care solicită eliberarea Cărţii de Identitate a Vehiculului pot opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid. Clienţii pot menţiona pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier şi vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.

Acest nou serviciu a fost conceput în beneficiul clienţilor care nu au domiciliul în oraşele reşedinţă de judeţ. De asemenea, prin acest demers se decongestionează şi zona de aşteptare pentru clienţi la ghişeul Registrului Auto Român.

Mai exact, când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor.

Cum funcţionează această aplicaţie în Caraş-Severin aflăm de la şeful reprezentanţei judeţene, Dănuţ Florea:

Clienții vor putea menționa pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier și vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării. Aceste facilități vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

Rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a Cărții de Identitate a Vehiculului, direct de la ghișeul reprezentanței teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți.

De același autor

Related Articles