[AUDIO] Îți place să îți ajuți semenii? Şi tu poţi fi voluntar în UPU Reşiţa

Cei care doresc să sprijine activitatea cadrelor medicale de la Spitalul Județean din Reșița pot deveni voluntari în cadrul secţiei de Urgenţe. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani cu o stare bună de sănătate au toate şansele să intre în sistemul de urgenţă.

Cei interesaţi să dea o mână de ajutor cadrelor medicale trebuie să aibă cunoştinţe de bază de prim-ajutor dar şi o bună capacitate de reacţie şi rezistenţă la stres. Deşi numărul voluntarilor care activează la UPU Reşiţa a crescut în pandemie, spitalul are în continuare nevoie de oameni dispuşi să facă o faptă bună fără să aştepe nimic în schimb. Activitatea de voluntariat in UPU-SMURD se va desfășura alături de câte o echipă de medici și asistenți medicali, astfel încât să se poată genera o cât mai bună atmosferă de colaborare și de încredere.

Pentru elevi și studenți este  necesar ca programul să nu se suprapună peste  activitatea de învățământ astfel încât să nu afecteze programul lor de pregătire.

Cei care doresc să-şi desfăşoare activitatea în acest sistem de urgenţe vor încheia un contract cu spitalul şi vor fi pregătiţi în acest sens, susţine coordonatorul secţiei UPU-SMURD din Reşiţa, Alexandru Brici.

Ca sa înveţe cât mai multe despre situaţiile de urgenţă, voluntarii de la Spitalul Judeţean Reşiţa lucrează cu multă pasiune şi determinare şi sprijină bolnavii din comunitate. Cei care doresc să se implice în activitatea medicală din UPU vor trece printr-o etapă de selecţie si vor fi bine instruiţi. La ora actuală în cadrul secţiei de Urgenţe din Reşiţa activează 4 voluntari.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles