dezastruRiscurile naturale la nivelul judeţului Caraş-Severin sunt reprezentate de: inundaţii, revărsări de ape, scurgeri de pe versanţi, alunecări de teren,  cutremure şi incendii de vegetaţie. Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” au organizat în această săptămână exerciţii de evacuare în caz de inundaţii sau cutremur în patru comune din Caraş-Severin. Acţiunile au avut ca scop popularizarea riscurilor ce pot afecta judeţul şi modul de comportare în situaţii de urgenţă, semnificaţia semnalelor de alarmare, codurile de culori, spune plutonierul Romulus Bojinescu:

Astăzi, la Palatul Cultural din Reşiţa are loc o nouă acţiune de prevenire, derulată sub genericul „Învăţăm să ne salvăm”.

Deoarece majoritatea dezastrelor naturale nu pot fi evitate, pentru a reduce semnificativ pierderile de vieţi omeneşti şi pentru a limita distrugerile masive de bunuri, populaţia trebuie să fie informată atât cu privire la riscurile naturale la care este supusă, cât şi despre măsurile individuale de protecţie în timpul şi post-producere a unui dezastru.