[AUDIO] Institutul Naţional de Sănătate Publică se alătură demersurilor globale de conştientizare a importanţei mediului înconjurător

Cu o istorie de peste 70 de ani, pe data de 7 aprilie este celebrată Ziua Mondială a Sănătăţii, un bun prilej pentru a ne îndrepta atenţia către cel mai important aspect al existenţei noastre şi de a ne implica în activităţi care contribuie la o stare de sănătate mai bună.

În ultimii 50 de ani, marcarea Zilei Mondiale a Sănătăţii a scos în evidenţă aspecte importante legate de sănătatea mintală, îngrijirea mamelor şi a copiilor precum şi repercursiuni asupra sănătăţii cauzate de schimbările climatice.

Sub sloganul, PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ, anul acesta, se trage un semnal de alarmă cu privire la impactul poluării aerului, apei şi hranei asupra sănătăţii.

Institutul Naţional de Sănătate Publică se alătură demersurilor globale de conştientizare a importanţei mediului înconjurător şi sărbătoreşte această zi renunţând la deplasarea cu maşinile personale în favoarea mijloacelor alternative precum transportul în comun, bicicleta, sau orice alt mijloc ce contribuie la reducerea poluării.

Directorul general al INSP, medicul Simona Pârvu a declarat astăzi pentru Radio România Reşiţa:

Doar prin gesturi mici putem aduce contribuţii mari, vă îndemnăm să vă celebraţi PLANETA prin renunţarea la maşină, prin plimbări alături de cei dragi, prin desfăşurarea activităţilor creative şi educative alături de copiii din familiile dumneavoastră.”

Sursa foto: INSP

Cele mai citite

Related Articles