[AUDIO] Inspectorii DSVSA au aplicat amenzi de peste 60 de mii de lei în depozitele şi supermarket-urile din Caraş-Severin

Inspectorii DSVSA Caraş-Severin au efectuat controale tematice în domeniul cărnii de pasăre şi a ouălor de categoria A, provenienţă Polonia pentru identificarea unor posibile loturi contaminate cu Salmonela, verificând trei depozite frigorifice de destinaţie a cărnii de pasăre, iar controalele au fost extinse şi la supermarket-uri şi depozite înregistrate conform Ordinului 111/ 2008.

Directorul DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu, a declarat pentru Radio Reşiţa că au fost verificate 19 supermarket-uri şi un depozit alimentar. Cu ocazia acestor controale au fost recoltate 3 probe de carne de pasăre respectiv: piept de raţă şi curcan şi aripi de curcan.

Rezultatele au fost negative pentru determinarea Salmonelei, dar cu ocazia acestor verificări au fost constatate unele deficienţe, precum: neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de depozitare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală. Pentru aceste neconformităţi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale conform HG 984 din 2005 cu modificările şi completările ulterioare în valoare de 60 de mii de lei şi un avertisment conform OG 2/ 2001.

Pavel Borchescu

Sursa foto: DC News

De același autor

Related Articles