[AUDIO] Înnoirea contractelor de furnizare a energiei electrice pentru persoanele juridice poate fi, în unele cazuri, o problemă

De mai bine de un an, evoluţia preţului energiei electrice în România şi în Europa, a creat îngrijorare în mediul de afaceri. În Caraş Severin, micii întreprinzători s-au confruntat cu situaţii în care reînoirea contractelor ori prezentarea unor noi oferte de furnizare a energiei electrice le-au fost refuzate motivul invocat cel mai des fiind cel al volatilităţii preţurilor pe pieţele de angro de aici şi lipsa unor oferte concrete.

Pentru a vedea cum stau lucrurile am sunat la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei de unde am primit următorul răspuns:

,,Pentru Caraş-Severin, cu data de astăzi, 09.11, avem mai multe oferte. Prima este a celor de la ENGIE-Ampero Business cu 2,56 lei fără TVA.,,

Şi tot aşa, de la ANRE ni-au fost prezentate alte 8 oferte existente la ora actuală pe piaţă. Am vrut să aflăm dacă furnizorii respectivi îşi pot onora ofertele şi i-am contactat pe cei de la Engie-Ampero Business. Cei de acolo puneau o condiţie:

,,…consumul anual să nu depăşească 100 de mii de KW pe an întrucât tarifele ar fi fost mai mari decât cel de 2,56 de lei fără TVA afişat pe situl ANRE şi nu pot să contracteze o cantitate de energie mai mare decât cea de 100 de mii de KW,,.

Un alt furnizor disponibil, şi gata să semneze un nou contract de furnizare a fost Trans-Energo, şi el prezent pe pagina ANRE. Pentru contractul cu cei de la Engie ar fi trebuit sa mă deplasez personal până la Craiova, unde compania are un punct de lucru. Mai simplu a fost cu cei de la Trans-Energo cu care contractul de furnizare se poate încheia şi online.

Cele mai citite

Related Articles