[AUDIO] Începe tabăra YO-YO în Poiana Mărului din Caraş-Severin

Asociaţia Diabeticilor din Caraş-Severin împreună cu Lions Reşiţa Kindness organizează începând de astăzi o tabară pentru copiii cu diabet tip I. Prin acest proiect, organizatorii doresc să încurajeze tinerii să-şi depăşească limitele impuse de diabet, să facă faţă tuturor provocărilor alegând să trăiască activ cu un stil de viaţă sănătos.

Cei mai buni medici şi specialişti din Banat vor participa la tabăra YO-YO. Cu detalii despre această acţiune medicul diabetolog Mihaela Dalea:

În cadrul acestui proiect, toţi participanţii insulinodependenţi vor beneficia gratuit de senzori de glicemie de ultimă generaţie. O tehnică ce permite vizualizarea permanentă a glicemiei astfel încât mersul într-o drumeţie pe munte sau practicarea unui sport să fie o experienţă care să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi relaxare. Lions Club Timisoara Bastion sprijină această acţiune, asigurând 4 senzori de glicemie, iar alți 3 au fost achiziţionaţi de Rotary Club Reșița.

Aventura noastră începe la Poiana Mărului, în perioada 07 iulie – 10 iulie, cu un grup de 20 persoane format din: 9 copii cu diabet tip I din județul Caraș-Severin cu vârste între 10 și 15 ani, însoțiți de un diabetolog, un medic pediatru, un medic nutriționist, un asistent medical, un kinetoterapeut, un consilier psihologic și alți voluntari.

Ne propunem să oferim acestor copii minunați câteva zile extraordinare, prin activitățile pe care le vom desfășura, sperând în același timp ca experienţa utilizării senzorilor de glicemie să le ofere un mod de viaţă cât mai aproape de cel al unei persoane fără diabet.

De asemenea, vom ține workshopuri pe teme legate de autocunoaștere, comunicare, incluziune, vom avea consiliere psihologică de grup, copiii vor fi învățați cum să își calculeze mâncarea pentru a putea păstra un echilibru, vor fi jocuri de echipă, foc de tabără și multe alte surprize.În 7 iulie, dis de dimineață, pornim la drum prin județul nostru frumos, să adunăm copiii de la casele lor. Ne adunăm toți și pornim spre Poiana Mărului.

După logistică, ne punem la punct cu regulamentul taberei, iar apoi ne destindem cu un joc de comunicare facilitat de un voluntar Maxwell Leadership Certified Team România. După cină, învățăm dansul taberei Yo-Yo de la un voluntar -instructor de salsa.

În zilele următoare, vom comunica, vom socializa, vom face sport și, cel mai important, îi vom învăța pe copii să aibă grijă de ei mai bine. La finalul taberei, vom trage niște concluzii finale, vom discuta de momentele cele mai marcante din tabără, iar apoi ne vom întoarce acasă.”

.

De același autor

Related Articles