După 4 zile de intervenţie din aer şi de la sol, incendiul de vegetație și pădure de la Băuțar a fost lichidat. Norocul a venit astăzi, când în zonă a plouat.

Într-o conferinţă de presă, prefectul de Caraș-Severin, Cristian Gâfu a spus că nu putem vorbi despre un incendiu, ci despre un dezastru ecologic. Au fost afectate de foc câteva sute de hectare, reprezentând mai bine de 80% din composesoratul Băuțarul de Sus. Focarele au izbucnit marțea trecută, dar abia vineri au fost anunțați pompierii, iar Garda Forestieră o zi mai târziu. Din acest motiv este necesară o anchetă amplă, în care vor fi implicate mai multe instituții.

Prefectul a mărturisit că în urmă cu 15 ani a ajutat la formarea  composesoratului prin reconstituirea actelor de proprietate.  Acum toată această bogăție s-a pierdut din cauza neglijenței.

„Acolo nu avem un incendiu. La Băuţar avem un dezastru! Am înţeles că 80 la sută din suprafaţa composesoratului a fost afectată. Am dispus ca atât Garda de Mediu, cât şi ISU Semenic, Garda Forestieră şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean să desfăşoare o anchetă amplă în acest sens. Eu am mare semn de întrebare: dacă ardea de marţi, de ce abia sâmbătă s-a anunţat şi s-a cerut ajutorul? Ce ascunde această perioadă în care nu a fost sesizată Garda Forestieră, aşa cum trebuia să se întâmple?”