[AUDIO] În România, numărul cazurilor de Covid-19 aproape că s-a dublat. O creştere evidentă şi în Caraş-Severin

Autorităţile atrag atenţia că în România, numărul cazurilor de Covid-19 aproape că s-a dublat în ultima săptamâna. Astfel, în perioada 27 iunie – 3 iulie au fost raportate peste 7.700 de noi infectări, tulpina Omicron fiind, în continuare, dominantă în ţara noastră anunţă Ministerul Sănătăţii.

O uşoară creştere a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV 2  se înregistrează şi în judeţul Caraş-Severin nu doar la nivel naţional. În ultima săptămână au fost identificate 34 de cazuri noi şi incidenta pe oraşe s-a modificat iar recent a avut loc şi un deces din cauza noului coronavirus, susţine purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de SănătatePublică, Daniel Botgros:

Vestea bună e că a început să crească din nou în Caraş-Severin interesul pentru vaccinare, ne-a declarat medicul de familie Ancuţa Naidin:

În acest context, medicii atrag atenţia că regulile de igienă trebuie respectate în continuare, iar purtarea măştii în spaţiile închise sau aglomerate asigură protecţie împotriva coronavirusului.

Specialiştii estimează că în scest ritm până la finalul verii se pot înregistra din nou 10 mii de persoane infectate cu SARS CoV-2 pe zi. Creşterea se simte deja si în unităţile sanitare unde managerii pot impune purtarea măştii de protecţie. În acest context, vor fi deschise centrele de evaluare şi testare din toată ţara. Administrarea vaccinului anti COVID se va face în continuare doar la medicii de familie.

De același autor

Related Articles