[AUDIO] În Caraş-Severin funcţionează 3 centre de evaluare pentru persoanele suspecte de SARS-CoV 2

Judeţul Caraş-Severin are în prezent 3 centre de evaluare a potenţialelor persoane infectate cu SARS-CoV 2. Acestea funcţionează în cadrul spitalelor din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa. Pacienţii cu test pozitiv trebuie să ajungă într-o astfel de unitate medicală în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv sau într-un timp cât mai scurt.

Aici, ajung doar persoanele cu formă medie de boală cei în stare critică vor fi trataţi la UPU iar după ce vor fi stabilizaţi vor fi trimişi către secţiile COVID ale unităţilor medicale. Cu detalii purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

Centrele  de evaluare de la spitalele din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa functionează zilnic, între orele 08.00-20.00 iar la spitalul din Resita sunt cadre medicale de gardă care vor prelua pacienţii şi între orele 20 seara şi 8 dimineaţa.

În plus, Ministerul Sănătăţii va realiza centralizarea situaţiei centrelor de evaluare si intenţionează să pună la dispoziţia cetăţenilor chiar şi o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid. Aceste centre au un rol important: să scadă presiunea pe unitățile de primiri urgențe ale spitalelor în valul 5 al pandemiei.

Cel mai important lucru, persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles