Primarul Reşiţei, Ioan Popa speră ca lucrările pentru reintroducerea tramvaiului să înceapă în această vară. Licitaţia a fost prelungită, astăzi fiind ultima zi până la care se mai pot depune oferte.

Procedura de achiziţie pentru realizarea noii infrastructuri a fost împărţită în două loturi, valoarea totală fiind de peste 34 milioane de euro, fonduri europene.

Primarul Ioan Popa: Licitația pe tramvai este la ora asta pe SICAP, s-a solicitat o prelungire, am aprobat-o. Sunt extrem de multe întrebări. Ne-a venit un calup de 400 de întrebări, colegii noștri au răspuns la ele. Interesul este destul de crescut și sper ca după închidere să vă putem anunța un câștigător cât mai curând cu putință. Noi sperăm să putem demara lucrările în cursul verii.

Pe lângă refacerea infrastructurii de tramvai, în total 8,38 km de cale dublă şi un depou, proiectul prevede modernizarea părţii carosabile a bulevardelor, trotuarelor, pistelor de bicicletă şi zonelor verzi adiacente.

Turcii de la Durmazlar vor livra Reşiţei, cele 13 tramvaie de ultimă generaţie în cel mult doi ani, a anunţat preşedintele firmei furnizoare, Huseyien Durmaz. Pentru achiziţia vehiculelor, Primăria a încheiat un parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Proiectul în valoare de aproximativ 143 milioane de lei este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Edilul Ioan Popa este de părere că reintroducerea tramvaiului va marca o nouă etapă de dezvoltare a oraşului şi va schimba calitatea vieţii. Amintim că Reşiţa a avut reţea de tramvai până în 2011, când s-a decis renunţarea la acest mijloc de transport.