[AUDIO] Hram la catedrala istorică din Caransebeș

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, Catedrala istorică din Caransebeș și-a cinstit ocrotitorul, prilej cu care Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

PS Lucian – Episcopul Caransebeşului

La Sfânta Liturghie a darurilor înainte sfințite au participat credincioși din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, dar și fii duhovnicești din alte zone, care sunt atașați de Catedrala istorică.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este ocrotitorul întregului municipiu de pe Timiș și Sebeș, astfel că icoana Sfântului Gheorghe apare atât pe stema orașului Caransebeș, cât și pe stema Eparhiei Caransebeșului.

Catedrala istorică din Caransebeş are o istorie bogată, cu realizări şi evenimente importante pentru Caransebeş şi pentru trecutul întregului Banat. În această catedrală au fost instalaţi toţi episcopii Caransebeşului, iar până la reînfiinţarea Eparhiei în anul 1994 a fost singura biserică ortodoxă pentru credincioşii din Caransebeş.

De același autor

Related Articles