[AUDIO] Glicemia la control! O nouă acţiune gratuită de prevenire a diabetului în municipiul Reşiţa

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului va fi marcată în avans în municipiul Reşiţa. Mâine, 12 noiembrie în Centrul Civic, începând cu ora 9.00 va fi organizată o acţiune gratuită de testare a glicemiei cu sprijinul Asociaţiei Diabeticilor din Reşiţa, a Clubului Lions Reşiţa Kindness şi a primăriei din municipiu. Primii 30 de participanţi vor primi gratuit şi aparate pentru măsurarea glicemiei şi vor fi consiliaţi de medicii diabetologi Liviu Necula și Caius Diaconescu, cu privire la importanța adoptării unui stil de viață sănătos în profilaxia diabetului, boală care este generată atât de stres, cât și de un stil de viață nesănătos.

În plus, vor fi organizate şi alte acţiuni importante, ne-a declarat medicul Mihaela Dalea:

Pentru că noiembrie este luna de constientizare a Diabetului Zaharat, clubul Lions Reșița Kindness a inițiat şi în acest an proiectul „Panglica Albastră”. S-au alăturat toate cluburile Lions din Reșița, respectiv Lions Onix Reșița și Lions Reșița Montană pentru a determina un număr cât mai mare de oameni să conștientizeze și să se alăture Organizatiei Lions în demersul ei de a sublinia importanța luptei împotriva diabetului, precum și prevenția acestuia, iar oamenii sunt îndemnaţi să-şi lege o panglică albastră la oglinda autoturismului personal. Pe pagina Lions Reşiţa Kindness cărăşenii au la dispoziţie zilnic şi câte o reţetă sănătoasă postată special pentru această categorie de bolnavi cronici. Cu detalii Mirela Ciobanu din cadrul Lions Reşiţa Kindness:

Asociaţia Diabeticilor din Reşiţa continuă acţiunile de prevenire a diabetului şi organizează luni, 14 noiembrie la etajul 2, camera 203 din cadrul Policlinicii, vis a vis de Staţionarul II din municipiu o acţiune în care cărăşenii îşi vor putea testa gratuit glicemia şi vor primi sfaturi cu privire la modalităţile de prevenţie şi de tratare a bolii. Diabeticii vor pleca acasă şi cu aparate noi pentru măsurarea glicemiei, ne-a mai declarat preşedintele asociaţie, medicul Mihaela Dalea.

În seara zilei de luni de la ora 20.30 de minute, cladirea Teatrului de Vest va fi iluminată în albastru, culoarea de luptă împotriva diabetului. Evenimentul este susţinut de cele 3 cluburi Lions Reşiţa Montana, Onix şi Kidness. Şi localităţile din mediul rural, Ticvani, Păltiniş, Fârliug şi Ramna vor avea cele mai importante clădiri iluminate în albastru.


De același autor

Related Articles