[AUDIO] Garda de Mediu Caraş-Severin a luat primele măsuri împotriva poluării de la TMK Artrom

Repetatele sesizări ale cetăţenilor din zona veche a oraşului Reşiţa privind poluarea cu praf şi particule în suspensie nu au rămas fără ecou. Garda Naţională de Mediu – comisariatul Caraş-Severin a luat primele măsuri.

O amendă de 15 mii de lei şi implementarea în termen de 30 de zile a planului de măsuri dispuse au fost primele sancţiuni aplicate societăţii TMK Artrom Reşiţa, a declarat pentru Radio Reşiţa comisarul de mediu Gheorghe Muntean:

Noi am controlat societatea comercială, am aplicat o sancțiune contravențională de 15.000 de lei privind calitatea aerului și am lăsat niște măsuri ferme ca în termen de 30 de zile să mărim capacitatea de umectare prin acele tunuri de apă care asigură imposibilitatea particulelor de se ridica în aer, de la 3 la 6 și monitorizarea din punct de vedere al calității aerului. După efectuarea acestor investiții, care necesită o aprobare din partea conducerii societății și un termen de punere a lor în funcțiune, ulterior vom putea spune dacă măsurile care le-am impus din punct de vedere tehnic vor avea un efect sau vom încerca să rezolvăm problema sub alt aspect.

Gheorghe Muntean a mai spus că, în parte reşiţenii din cartierele afectate au şi ei dreptatea lor, însă conform măsurătorilor efectuate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, aerul este în parametrii optimi, nefiind înregistrate niciun fel de depăşiri:

Garda de Mediu nu efectuează măsurători în ceea ce privește calitatea aerului. Autoritatea competentă de protecție a mediului este Agenția de Protecție a Mediului și dânșii au efectuat măsurători de fiecare dată în care noi le-am solicitat montarea aparatelor, dar nu au existat depășiri în termenul prevăzut de lege.

Comisarul de mediu Gheorghe Muntean a mai subliniat că, monitorizarea emisiilor privind poluarea TMK este permanentă.  

2 COMENTARII

  1. Astia ne arunca praf in ochi! Suplimentar prafului aruncat de TMK sfidand orice norme de mediu! Iar masuratorile agentiei de mediu,facute intre sarje,cand nu au ce masura,sunt scuze puerile si negarea tuturor evidentelor!

  2. Ce înseamnă pentru TMK 15.000 lei? Este că și când ați luat banii de semințe unui copil…nu sunt afectați. Este foarte clar că acel nor de praf și ce o mai fi în el ce iese de la TMK nu conține sănătate curată dar în România o mână spală pe alta.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles