[AUDIO] Garda de Mediu Caraş-Severin: Fosele septice trebuie declarate până la 30 octombrie la primăriile din judeţ!

Doar două zile ar mai avea la dispoziţie, conform legii, cetăţenii care nu sunt racordaţi la sistemul de canalizare al oraşului, dar folosesc fose septice sau bazine vidanjabile, să le declare la primăriile de care aparţin.

Termenul limită impus de lege este data de 30 octombrie, altfel, riscă amenzi de până la 10 mii de lei, a declarat pentru Radio Reşiţa comisarul şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Remus Blujdea:

Primăria are obligația de a înființa și întreține un registru de evidență a acestor sisteme individuale de pe raza UAT-urilor. Proprietarii acestor sisteme individuale, aici intrând fosele septice, bazinele vidanjabile, persoane fizice sau juridice au obligația de a se înscrie în acest registru. Prin înscriere se va putea urmări când se face vidanjarea, dacă aceasta se face cu firme autorizate și unde sunt descărcate reziduurile şi apele uzate.

Remus Blujdea a mai subliniat că, deşi legea a apărut încă din luna mai a acestui an şi Garda de Mediu a trimis notificări primăriilor din judeţ, până în prezent nimeni nu a făcut nimic. Conform acestuia, de săptămâna viitoare, comisarii de mediu vor începe verificările în teren pentru a vedea stadiul în care se află registrele care trebuiau întocmite de primării.

De același autor

Related Articles