[AUDIO-FOTO]Ziua Limbii Germane, marcată astăzi la Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa printr-o acţiune interactivă

Ziua limbii germane, marcată anual la nivel european la data de 10 septembrie a fost sărbătorită luni, 12 septembrie şi în municipiul Reşiţa la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz”.

Evenimentul, susţinut de Asociaţia germană de cultură şi educaţie a adulţilor Reşiţa, a avut loc cu sprijinul profesorului Sonia Maria Chwoika de la catedra de limba germană maternă a Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” şi a elevilor clasei a VI-a B:

În cadrul activității de astăzi prin care am sărbătorit ziua limbii germane la Colegiul Național “Diaconovici-Tietz”, împreună cu elevii clasei a VI-a B a secției germane, am încercat să punem “în scenă”, dacă doriți, un puzzle prin care să valorificăm ceea ce înseamnă limba germană pentru noi. Fie ea o limbă maternă, fie o limbă modernă, fie o șansă pentru viitorul nostru. Elevii au avut posibilitatea de a-și crea o piesă de puzzle, pe care mai apoi, împreună, am lipit-o și am confecționat un puzzle mare în centrul căruia se află limba germană, care pentru ei înseamnă o limbă de viitor, înseamnă o șansă de a obține un loc de muncă bun și de a se dezvolta armonios și prielnic“.

Amintim că, germana este limba maternă a peste 100 de milioane de oameni şi una dintre cele mai răspândite din Europa, iar anual aproximativ 20 de milioane de oameni din întreaga lume învaţă germana ca limbă străină.

De același autor

Related Articles