[AUDIO-FOTO]Revoluţia din Decembrie 1989 de la Reşiţa, uitată de autorităţi

În urmă cu 32 de ani, în după amiaza zilei de 21 Decembrie 1989, la Reşiţa s-a declanşat Revoluţia un eveniment care astăzi a trecut neobservat de autorităţile locale şi judeţene, dar şi de politicienii locului.

Au trecut mai bine de 3 decenii de speranţă şi de deznădejde, de voinţă şi de neputinţă, de adevăruri, dar şi de neadevăruri de la Revoluţia din Decembrie 89. Astăzi acest eveniment a rămas lipsit de interes pentru autorităţi şi a fost comemorat la Reşiţa într-un cerc restrâns de foşti revoluţionari şi urmaşi ai acestora.

Traian Gogu Sorca şi Ghorghe Fulgeanu îşi amintesc ce au trăit atunci şi ce simt astăzi:

Revoluţionari

Fără voia noastră, doar prin puterea firii au trecut mai bine de 3 decenii şi este momentul să privim înainte fără să uităm ceea ce Reşiţa întreagă a simţit în acea după-amiază de 21 decembrie 1989, a declarat pentru Radio Reşiţa cu un uşor regret preşedintele Asociaţiei răniţilor şi urmaşilor eroilor martiri din Caraş-Sverin, Gheorghe Tătaru:

Gheorghe Tătaru

Evenimentul comemorativ de anul acesta de la Reşiţa s-a rezumat la un moment religios şi o scurtă acţiune de depunere de coroane şi jerbe de flori. Acelaşi iz de amărăciune ni l-a împărtăşit şi Liviu Spătaru – preşedintele de onoare al Asociaţiei revoluţionarilor din Decembrie 1989:

Liviu Spătaru

Vă amintim că, evenimentul va continua miercuri, 22 decembrie la ora 11.00, la monumentul din cazarma fostului Regiment 17 Rachete Sol Aer din Dealul Lupacului, municipiul de pe Bârzava.

Foto: Radio Reşiţa

De același autor

Related Articles