[AUDIO-FOTO]800 de mii puieți forestieri, cuprinşi în programul Direcţiei Silvice Caraş-Severin de regenerare a pădurilor din judeţ

Luna Plantării Arborilor a debutat marţi, 15 martie şi la nivelul Direcţiei silvice Caraş-Severin. După o şedinţă tehnică la sediul instituţiei s-a efectuat o deplasare într-un şantier de plantări de pe raza Ocolului Silvic Reşiţa.

Împădurirea unui teren de peste 25 de hectare în zona Doman, primit în compensaţie de la Primăria Reşiţa pentru domeniul schiabil Semenic constituie o prioritate a Direcţiei silvice Caraş-Severin în primele zile ale celui mai mare eveniment silvic al anului, Luna Plantării Arborilor, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul instituţiei judeţene, dr. ing. Daniel Poliţă:

dr. ing. Daniel Poliţă

Pe lângă muncitorii zilieri, campaniei de împăduriri i se alătură şi elevii şcolilor şi ai liceelor din judeţ.

La Doman a fost prezentă o clasă a Colegiului Tehnic din Reşiţa alături de dascălii lor care găsesc că astfel de acţiuni sunt benefice atât mediului înconjurător, cât şi copiilor care prin voluntariat învăţă să protejeze natura.

prof. Sorell Raţă

Silvicultorii cărăşeni au prezentat elevilor etapele plantării unui arbore după care aceştia au avut prilejul să-şi demonstreze aptitudinile.

elevi voluntari

Pentru efortul depus, elevii şi voluntarii au fost răsplătiţi de organizatorii campaniei de împăduriri cu rucsacuri, şepci, tricouri şi pixuri.

Lucrări similare se desfăşoară zilele aceasta şi pe raza celorlaltor ocoale silvice din Caraş-Severin.

Valoarea lucrărilor de împăduriri care se vor realiza în anul 2022 este de peste 1,8 milioane de lei, finanțată din fondul de conservare și regenerare înființat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.   

De același autor

Related Articles