[AUDIO-FOTO] 19 milioane de lei, granturi pentru şcolile din Caraş-Severin care contribuie la reducerea abandonului şcolar

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin au fost semnate vineri, 23 septembrie contractele cu cele 33 de şcoli din judeţ, desemnate câştigătoare în cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar.

Programul constă în identificarea unui grup ţintă de elevi din învăţământul primar şi gimnazial, aflat în risc de abandon şcolar prin toate formele sale şi  sprijinirea acestora prin programe stimulante şi atractive de studiu, organizarea de tabere şcolare, includerea unei mese calde pe zi sau modernizarea sălilor de clasă pentru a ivolva elevii şi a face mai interesant procesul educaţional pentru aceştia, prin reducerea absenteismului şcolar şi realizarea unui scor mult mai bun la evaluările naţionale, a precizat pentru Radio Reşiţa inspectorul şcolar general Carina Pristavu:

Fiecare școală și-a scris propriul proiect în care este prevăzut un grafic de activități care presupune activități remediale și de sprijin, educative, extrașcolare, tabere la vizite de documentare, la stagii de practică pentru cei care și-au propus genul acesta de activități. Obiectivul acestui proiect este reducerea abandonului școlar. Pe lângă toate acestea, un procent consistent de 30 % din buget este alocat pentru dotări și prioritizarea ministerului face referire la dotările cu display-uri, cu echipamente IT, necesare pentru derularea unui proces educativ stimulant și atractiv pentru elevi„.

De la prof. Petru Belciu – directorul şcolii gimnaziale din Petroşniţa şi Marţian Flavius Lepa, profesor la Şcoala „Romul Ladea” din Oraviţa am aflat cum vor implementa proiectul la nivelul unităţilor de învăţământ pe care le reprezintă:

O componentă a acestui proiect este digitalizarea procesului educațional. E o componentă foarte amplă care implică costuri destul de ridicate și ne-am propus pentru 30 de copii din grupul ţintă să achiziționăm tablete şi table multifuncționale. Pe lângă digitalizare, avem şi un program remedial pentru aceștia și la fel, în anumite luni din proiect, avem un program de tip școală după școală, unde vom asigura o masă caldă pentru elevii implicați în proiect„.

Petru Belciu

Avem foarte mulți copii care sunt în această imposibilitate de a veni și a face școală. Noi avem posibilitatea să prevenim şi să dăm acestor copii șansa de a merge mai departe spre educație. Acest proiect prevede dotarea sălilor de clasă, tabere școlare, masă caldă pentru acești copii în pragul abandonului și ne bucurăm să fie implementat şi în școala noastră„.

Marţian Flavius Lepa

Proiectul se derulează pe parcursul a trei ani, iar granturile de finanţare au o valoare de peste 19 milioane de lei, bani ce vor intra în judeţ pentru implementarea programelor în şcolile câştigătoare, începând de luna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles