[AUDIO-FOTO] Zilele recoltei la Reşiţa NU mai sunt ce au fost odată. Produsele de pe tarabe sunt multe, dar nu, cum era normal, pentru buzunarul fiecăruia…

Tradiţionalele zile ale recoltei la Reşiţa – un adevărat regal al produselor toamnei în Banatul de Munte se desfăşoară anul acesta de joi, 30 septembrie şi până duminică, 3 octombrie în intervalul 8.00-22.00 în zona Câlnicel a municipiului de pe Bârzava.

Reşiţenii şi nu numai îşi pot astfel umple cămările cu legume şi fructe proaspete scoase la vânzare de producătorii din Oltenia şi Banat.

Evenimentul se desfăşoară în zona cuprinsă între fosta Fabrică de Confecţii şi pasajul Câlnic, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul SC Pieţe, Dorin Bistrian. Pe parcursul celor 4 zile, cetăţenii vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse de sezon, la preţuri de producător, adică teoretic mai mici faţă de cele din pieţe, doar că spre surprinderea lor în prima zi a evenimentului, mulţi au plecat cu sacoşele mai mult goale pe considerentul că preţurile sunt aceleaşi ca şi în cele două pieţe agroalimentare din oraş, fapt ce nu e normal mai ales acum când roadele toamnei sunt multe şi diversificate.

Am fost printre comercianţi, cumpărători şi vizitatori şi am aflat:

Păreri vânzători şi cumpărători

Din cauza măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemice la nivelul urbei, evenimentul se desfăşoară fără programul folcloric anunţat de organizatori.

De același autor

Related Articles