[AUDIO-FOTO] Târgul agricol de toamnă, un succes pentru Măureni şi pentru producătorii locali din Banat

[UPDATE] Prima ediţie a târgului agricol de toamnă a avut loc sâmbătă, 3 septembrie în comuna Măureni din Caraş-Severin.

Târgul agricol de toamnă a întrunit o serie de producători locali din Timiş şi Caraş-Severin cu o ofertă bogată de produse din gospodăria proprie. Radio Reşiţa a fost în mijlocul acestora şi a stat de vorbă, atât cu cei care au venit să cumpere, cât şi cu cei de pe tarabe.

Directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte a declarat pentru Radio Reşiţa că, “atunci când am venit cu propunerea unui târg și în comuna Măureni, domnul primar nu a ezitat, a răspuns pozitiv inițiativei noastre de organizare a Târgului Agricol de toamnă astfel, au fost invitați producătorii județului nostru care au produse sănătoase, care își obțin cu trudă produsele în gospodăriile lor. Am avut produse pe bază de carne, pe bază de lapte, pe bază de fructe, legume, miere și nu în ultimul rând, de această dată au fost invitați și legumicultorii din Fârliug care sunt înscriși în programul tomate. Ne bucurăm de realizarea acestor târguri, sperăm să fie cât mai multe și în această toamnă deoarece producătorii noștri doar în acest fel pot să-și vândă produsele, acestea negăsindu-se pe rafturile magazinelor“.

***

Acesta va întruni producători de pretutindeni cu o gamă de produse, meşteşugari, dar şi distribuitori de seminţe, produse chimice, pesticide şi utilaje agricole, a transmis pentru Radio Reşiţa directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte.

Conform acesteia va fi amenajat şi un stand unde specialiştii instituţiei vor sta de vorbă cu fermierii şi îi vor informa şi consilia cu privire la programele în care se pot înscrie.

Evenimentul se desfăşoară pe platoul din faţa căminului cultural din localitate și este organizat de Primăria comunei Măureni în parteneriat cu Direcţia judeţeană pentru Agricultură.

Brian Filimon – primarul comunei Măureni

De același autor

Related Articles