Cea mai în vârstă femeie din Caraş-Severin – Tanti Veti, aşa cum îi spun apropiaţii a trecut la cele veşnice la vârstă de aproape 108 ani (n.r. 24 septembrie 2020), fiind cea mai în etate bunicuţă din Banatul de Munte.

Tanti Veti la împlinirea vârstei de 107 ani

Născută cu peste un secol în urmă, când nici Reşiţa nu avea încă statutul de oraş, într-o familie de etnici germani cu 8 copii, Barbara Massai pe numele ei din buletin a lucrat până când a ieşit la pensie la o secţie de cusătorie pantofi, a trecut prin două războaie mondiale, i-a supraviețuit soțului și fiicei și s-a putut mândri cu o viață activă și o judecată de invidiat.

În ultimul interviu acordat Radio Reşiţa a declarat că, munca şi hrana sănătoasă sunt secretele celor 107 ani împliniţi. Nu a fumat, nu a consumat alcool şi nu a fost niciodată bolnavă. Timpul liber şi l-a petrecut în mare parte citind sau plimbându-se alături de fiica ei, care din păcate a trecut la cele veşnice în urmă cu câţiva ani la vârsta de 56 de ani.

Barbara Massai (Tanti Veti)

De ani buni Tanti Veti a fost în grija unei vecine cu suflet mare, care îi asigura zilnic cele de trebuinţă. Este vorba de Maria Fara, o pensionară din Reşiţa, care a spus că se înţelege foarte bine cu bătrâna şi este o plăcere să aibă grijă de ea.

Tanti Veti (Barbara Massai) alături de d-na Maria Fara – femeia care o îngrijea

Drum lin spre cei dragi dumitale Tanti Veti!

Înhumarea trupului neînsufleţit va avea loc sâmbătă, 15 august 2020 ora 15.30 la Cimitirul Nr. 3 Muncitoresc din Reşiţa.

Foto: Radio Romania Reşiţa