Ziua Drapelului, simbolul naţional care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, a fost marcată astăzi în Parcul Tricolorului din Reşiţa în prezenţa unui public numeros, după ce anul trecut, ziua de 26 iunie a fost sărbătorită discret din cauza pandemiei de COVID-19.

În premieră, acţiunile din acest an au fost dedicate şi celor mici, iar pe lângă ceremonialul militar specific acestei zile, au fost expuse autospeciale de intervenţie ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

La eveniment au fost prezente o serie de oficialităţi locale şi judeţene, între care şi subprefectul Andrei Plujar:

Viceprimarul Reşiţei, Mădălina Chiosa a ţinut să transmită cetăţenilor un mesaj de Ziua Drapelului:

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Caraş-Severin, locotenent-colonelul Ciprian Marian Petrişor:

Vedete au fost câinii de serviciu ai Jandarmeriei Caraş-Severin. Copiii s-au înghesuit să vadă demonstraţiile şi să facă fotografii cu ei. Plutonier Cristian Paul Brecica din cadrul postului montan Muntele Mic ne spune povestea lui Vreni.

Astfel că pentru copiii prezenţi astăzi în Parcul Tricolorului din Reşiţa, a fost încă o ocazie de a se bucura, alături de părinţi, de prezentarea tehnicii şi dotării pompierilor, a jandarmilor şi a poliţiştilor, de a le vedea de aproape şi a afla lucruri noi.

Manifestările organizate de Ziua Drapelului au avut loc cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi socială privind prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

Data de 26 iunie a fost aleasă ca Ziua Drapelului, în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.