[AUDIO-FOTO] Speologii din Europa se reunesc la Oravița

La Oravița începe joi, 8 septembrie Congresul Național al Speologilor din România, ediția a 44-a. Deschiderea oficială a evenimentului are loc de la ora 18.00. Sunt așteptați peste 150-200 de participanți, de la 40 organizații din țară, dar și din: Cehia, Slovenia, Slovacia, Polonia, după cum ne-a declarat reșițeanul Bogdan Bădescu, președintele Federației Naționale de Speologie din România.

Principalul eveniment al speologilor din România se va desfășura la Oravița, județul Caraș-Severin în perioada 08 – 11.09.2016 și include:

harta-oravita

Dezbateri în grupuri tematice: cadastru, tehnici de cartare, tehnici de explorare inovative, climatologie, hidrogeologie, geofizică, sistemul de educație speologică etc.

Conferințe: conservarea patrimoniului carstic, comunicări explorative și științifice etc.

Expoziții tematice: hărți de peșteră și zone carstice, postere, roll-up-uri.

Media: expoziții de fotografie artistică și documentară, proiecții video, spoturi publicitare ale organizațiilor speologice.

Competiții speologice și demonstrații practice.

Gala premiilor speologice, celebrarea organizațiilor membre FRS, divertisment de seară.

Comerț cu echipament și publicații speologice: echipament de munte, echipament speologic, librărie speo.

Excursii pentru speologi și non-speologi: zone carstice, peșteri, muzee, cavități artificiale.

Program pre și post congres: vizitarea exocarstului din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, Parcul Natural Porțile de Fier, vizitarea peșterilor și avenelor, rafting, alpinism și escaladă, băi termale.

Evenimentul se desfășoară în apropierea celei mai mari suprafețe carstice compacte din România. În Sinclinalul Reșița – Moldova Nouă sunt aproximativ 1.500 de peșteri și avene, cele mai lungi chei din țară, cascade și depozite de travertin, platouri carstice, lacuri naturale și numeroase obiective culturale ce atestă tradiția industriei miniere.

Organizatori: Federația Română de Speologie, Asociația Speologică Exploratorii, Asociația Speologică Speocaraș cu sprijinul Primăriei Oravița și a Consiliului Județean Caraș Severin.

sursa foto:Federatia Română de Speologie

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles