[AUDIO-FOTO] Semafoarele din orașele județului Caraș-Severin nu sunt dotate cu sisteme de avertizare sonoră, iar pentru nevăzători traversarea străzii este o adevărată aventură

1267

Drepturile persoanelor nevăzătoare nu sunt pe deplin respectate în orașele din Caraș-Severin. Pentru acestea traversarea este o adevărat aventură.

Trecem strada în fiecare zi cu ușurință, dar pentru unii dintre noi această acțiune simplă reprezintă un real pericol. Drepturile persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere nu sunt respectate, din cauza lipsei de sisteme de avertizare acustică, avertizare sonoră.

Reșițeanul Emerich Gașpar solicită, prin intermediul Radio Reșița,  ajutorul autorităților pentru găsirea unei soluții pentru municipiul Reșița:

În prezent, în Reșița, nici unul dintre semafoarele pietonale nu mai sunt dotate cu acest sistem acustic. Daniel Călin, șeful Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, explică cum se prezintă situația în prezent și afirmă că în curând 26 de astfel de sisteme vor fi montate în oraș:

La Bocșa, cele două semafoare nu au mai fost rebilitate de ani de zile, afirmă primarul Mirel Patriciu Pascu:

”Din păcate nici noi nu dispunem de un astfel de sistem la Oțelu Roșu”, spune primarul Luca Mălăiescu, cel care mai adaugă că din fericire în orașul de pe Valea Bistrei nu există persoane nevăzătoare:

Scopul principal al avertizării acustice este acela de a spori siguranța persoanelor nevăzătoare sau a celor cu deficiențe de vedere în momentul traversării, dar acestea lipsesc cu desărvâșire”, concluzionează Ion Risti președintele Asociației Nevăzătorilor, filiala interjudețeană Timiș – Caraș:

În județele Caraș-Severin și Timiș există în jur de peste 2000 de persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.