Piaţa materialelor de construcţii pare a fi scăpată de sub control. Există produse care se scumpesc de la o zi la alta. Preţul pe metrul pătrat construit a crescut cu minimum 20-25%. Lemnul finisat a crescut cu 250%, tâmplăria PVC cu 25%, termoizolaţiile cu 60% iar structura metalică s-a dublat. La BCA, preţul este cu 10% mai mare acum faţă de anul trecut, la tâmplărie – cu 25%, la aco­pe­riş – cu 60%, iar creşterile ajung până la 250% pentru lemn.

Criza afectează distribuitorii, constructorii dar şi pe cei care au început un proiect în regie proprie. Chiar şi în această situaţie, odată început, proiectul trebuie finalizat spune un constructor aflat în această situaţie:

Cu toate aceste neajunsuri, chiar dacă într-un ritm mai scăzut, nivelul vânzărilor a rămas la un nivel mulţumitor spune proprietarul unui depozit din Caransebeş:

Impactul scumpirilor va duce la insolvenţa multor firme de construcţii dacă nu se iau măsuri urgente pentru reglarea relaţiilor contractuale dintre constructori şi beneficiari este de părere unul dintre cei mai cunoscuţi retailer din domeniu dar şi constructor a mai multor edificii în Caraş Severin:

Scumpirea materialelor de constructii va duce inevitabil si la majorarea preţurilor apartamentelor puse în vânzare iar analiştii economici prevăd creşteri care variază între 12 si 25 de procente pentru anul acesta. Cu toate acestea, totul depinde şi de puterea noastră de cumpărare, pentru că nişte locuinţe mai scumpe nu vor putea fi achiziţionate la preţuri speculative.