[AUDIO-FOTO] Restricţii de trafic pe Bulevardul Republicii și noi rute pentru autobuzele TUR Reșița

Lucrările prevăzute în cadrul proiectului de reintroducere a tramvaielor la Reșița au demarat conform graficului pe Bulevardul Republicii din cartierul Govândari și pe pasajul Intim. Deschiderea șantierului înseamnă închiderea, respectiv restricționarea traficului pe anumite sectoare și, implicit, reconfigurarea traseului mijloacelor de transport în comun. Directorul TUR Reşiţa, Dan Jurubescu detaliază:

– Bulevardul Republicii – de la intersecția cu strada Făgărașului și Bulevardul Muncii (zona Lidl – Kaufland), până la intersecția cu strada Progresului și strada Țarcului (Victoria) – închidere tronson Micro III și IV;

– Bulevardul Republicii – de la intersecția cu strada Progresului până la intersecția dirijată de la Intim, pe sensul de mers spre Centrul Civic se restricționează circulația autovehiculelor cu excepția autobuzelor/autovehiculelor autorizate, iar sensul de mers spre Renk rămâne deschis circulației pe ambele benzi;

– Pasajul Intim – pe sensul de mers spre Centrul Civic se restricționează circulația autovehiculelor, inclusiv breteaua spre strada Timișoarei, iar circulația se va desfășura în dublu sens pe cealaltă bretea a pasajului. Intersecția dirijată Intim va funcționa ca sens giratoriu.

Circulația autobuzelor de transport public local se va desfășura pe Bulevardul Muncii – strada Progresului și Bulevardul Republicii – Victoria – Intim și retur.

Începând cu data de 25 mai 2022, din momentul în care se va închide circulația pe tronsonul Bulevardul Republicii (de la intersecția cu Str. Făgărașului și B-dul Muncii) până la intersecția B-dul Republicii cu Str. Progresului, respectiv B-dul Republicii cu Str. Țarcului, circulația autobuzelor TUR va fi redirecționată pe Bulevardul Muncii.

Noile stații sunt:

𝐅𝐀𝐁𝐑𝐈𝐂𝐀 𝐃𝐄 𝐏𝐀̂𝐈𝐍𝐄 – 𝐈𝐍𝐓𝐈𝐌 (𝐓𝐔𝐑)

Stația Fabrica de pâine; Stația Dedeman; Stația Mol; Stația Kaufland; Stația Bld. Muncii, bl 17; Stația Bld. Muncii, bl 13; Stația str. Progresului, bl 2; Stația Victoria; Stația fostul Billa (Carrefour); Stația Intim.

Restul stațiilor pe relația Intim – Piața Republicii – Marginea rămân neschimbate.

𝐈𝐍𝐓𝐈𝐌 – 𝐅𝐀𝐁𝐑𝐈𝐂𝐀 𝐃𝐄 𝐏𝐀̂𝐈𝐍𝐄 (𝐑𝐄𝐓𝐔𝐑)

Stația Intim; Stația Victoria; Stația Bld. Muncii–Restaurant Capitol; Stația Bld. Muncii, bl. 12; Stația Kaufland; Stația intrare Cîlnicel; Stația Mol; Stația Salvare; Stația Fabrica de Pâine.

Restul stațiilor pe relația Marginea – Piața Republicii – Intim rămân neschimbate.

𝐆𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧 𝐧𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞. 𝐏𝐨𝐭 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐫𝐳𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜.

De același autor

Related Articles