[AUDIO-FOTO] Reșițenii cu venituri modeste pot depune în această perioadă cererile pentru ajutorul de încălzire a locuinței

Mai mulți reșițeni cu venituri modeste s-au prezentat încă de dimineață la ghișeul Direcția de Asistență Socială pentru a-și depune documentația în vederea obținerii ajutorului pentru încălzire. Toți au solicitat și suplimentul pentru energie.

Direcția de Asistență Socială Reșița asigură distribuirea formularelor tipărite (cerere – declarație pe proprie răspundere) și preia documentația necesară acordării ajutorului în baza căruia, consumatorii vulnerabili de energie beneficiază de ajutor pentru încălzire şi de suplimentul pentru energie (pe întreaga perioadă a anului) pentru acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei.

”Am venit să depun cererea pentru a obține ajutorul pentru încălzire. Și anul trecut am beneficiat de acest ajutor. Mă descurc foarte greu, am o pensie de 1400 de lei, după 34 de ani de muncă. Am avut de patru ori accidentul vascular cerebral, iar medicamentele mă costă cam 900 de lei.”

”Mă ajută mult acest ajutor pentru încălzire. Sunt singură și trebuie să mă descurc. Și anul trecut am mai beneficiat de așa ceva. Inclusiv de suplimentul pentru energie, cel de 10 lei”

”Am venit pentru ajutorul de încălzire, dar mai am nevoie de câteva acte. Mă descurc greu, doar cu ajutorul social. Am nevoie de banii aceștia pentru lemne. Mă ajută foarte mult banii aceștia.”

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi și/sau petrolieri care se acordă pe perioada sezonului rece, respectiv noiembrie 2022 – martie 2023.

Familiile și persoanele singure din municipiul Reșița al căror venit net mediu lunar pe membru de familie nu depășește 1.386 de lei – în cazul familiei –, respectiv 2.053 de lei – în cazul persoanei singure, pot depune cereri şi declarații pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și petrolieri pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. Viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica:

”Cerurile se depun, ca de obicei, la Direcția de Asistență Socială din Piața Republicii, numărul 44, în perioada 3-15 octombrie, dar solicitările se pot depune și ulterior, pe tot parcursul sezonului rece, până pe data de 20 ale lunii respective. Beneficiarii vor intra în cel mai scurt timp în posesia banilor, după ce vor depune o cerere pe propria răspundere și vor aduce actele justificative.”

Titularul cererii pentru ajutorul de încălzire poate fi un membru al familiei cu vârsta de peste 18 ani şi care face dovada că locuiește la adresa pentru care solicită subvenția.

De același autor

Related Articles