Probleme la Spitalul Municipal de Urgente din Caransebeş? Sindicatul este nemulţumit de deciziile luate de noua conducere în legătură cu tăierea sporului de pandemie, acordarea unor prime, dar şi de faptul că nu au mai fost prelungite contractele celor angajaţi pe timp de stare de alertă.

În plus, liderul sindical Marius Posipal susține că rezultatele testului PCR vin mult prea târziu iar cadrele medicale sunt expuse riscului de infectare cu SARS CoV-2.

Pandemia de SARS CoV-2 a afectat şi mai mult activitatea economică a Spitalului Municipal din Caransebeş însă cele mai multe probleme financiare sunt vechi. La ora actuală unitatea medicală are datorii de aproape 3 milioane de euro. În aceste condiţii, managerul a hotărât să taie sporul de pandemie acordat angajaţiilor care îşi desfăşoară activitatea în secţiile COVID. S-a luat această decizie într-un mod transparent cu acordul consiliului de administraţie, mai ales că numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus este tot mai mic, ne-a declarat managerul Adrian Dumbravă. Acesta vine cu argumente pentru fiecare acuzaţie în parte şi explică fiecare demers făcut în cele 2 luni de când conduce această unitate medicală, suport COVID-19.

Reprezentanţii sindicatului au solicitat excluderea de la plata taxelor pe venit si contribuţiilor sociale a normei de hrană lunară pentru membrii acestui sindicat. Recuperarea sumelor se va face în instanţă ne mai informează liderul Marius Posipal.

Sursa foto: Solidaritatea Sanitara CS