[AUDIO-FOTO] Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeşului în mijlocul Cercului pastoral-misionar Moldova-Nouă

În ultima zi din luna mai, preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Moldova-Nouă s-au întrunit în comuniune euharistică cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Ierarhul și clericii au mers în Parohia Naidăș pentru a se ruga împreună la Sfânta Liturghie și a se împărtăși cu toții din același potir cu Trupul și Sângele Domnului. Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica parohială cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Naidăș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

PSF Lucian

Alături de slujitori și de ceilalți preoți ai cercului pastoral-misionar, au fost și autoritățile locale, copii și tineri îmbrăcați în costume populare, dar și un număr însemnat de credincioși din localitate, dintre care, cei ce au fost pregătiți s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Această slujire face parte din programul întâlnirilor Preasfințitului Părinte Lucian cu toți clericii din Episcopia Caransebeșului pentru a se ruga împreună la Sfânta Liturghie și a se împărtășii cu Sfintele Taine. Slujitorii sfintelor altare din Eparhia Banatului Montan sunt împărțiți în 10 cercuri pastoral-misionare, iar Preasfințitul Lucian va merge în fiecare cerc pe parcursul întregului an.

După sfânta slujbă ierarhul, preoții, autoritățile locale, copii și tineri au mers la Școala Gimnazială „Vasile Versavia” din localitate pentru a înălța și aici o rugăciune întrucât clădirea școlii a fost renovată și amenajată. În ajunul Zilei Internaționale a Copilului, Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit slujba de sfințire a Instituției unde copiii și tinerii din Naidăș învață.

De același autor

Related Articles