[AUDIO-FOTO] Peste 380 de ”kilograme de bunătate” au fost donate în Reșița pentru persoanele nevoiașe în cadrul campaniei desfășurate de Banca Regională de Alimente Timișoara

Banca Regională pentru Alimente din Timișoara s-a implicat activ în sprijinirea persoanelor defavorizate, prin organizarea unei noi campanii de colectare de alimente. Și această a 4 –a ediție a campaniei derulate la finalul anului trecut a fost un succes în vestul țării, reușind să fie adunate peste 4 tone de alimente din peste 100 de magazine implicate.

În Caraș-Severin, campania s-a desfășurat doar la Reșița, unde persoane generoase au donat aproape 400 de kg de alimente neperisabile.

”Au fost peste 100 de magazine implicate și ceea ce e frumos că am avut mulți voluntari dedicați în aceste colecte, voluntari care întâmpinau persoanele și clienții în magazine, le povesteau pe scurt ce se întâmplă la Banca pentru Alimente, de ce colectăm alimente și pe cine ajutăm cu aceste alimente. Adică oamenii să fie conștienți că donația lor, darul lor pe care le-a făcut în perioada sărbătorilor este bine primit și chiar ajunge acolo unde este mai mare nevoie în locațiile respective, pentru că, de exemplu, dacă am adunat produse de la magazinele partenere din Reșița, acele produse au ajuns în acea zonă, deci nu au venit la Timișoara sau nu a plecat la Deva. La fel am făcut și în județul Hunedoara. Produsele colectate în județul Hunedoara au rămas pentru beneficiarii de acolo.

E frumos cum de la campanie la campanie lucrurile cresc, cresc într-o manieră pozitivă și sunt tot mai multe persoane, tot mai multe companii care vin spre noi. Campania din luna decembrie în județul Caraș-Severin s-a desfășurat la Reșița. La fel ca în toate celelalte magazine, au fost voluntari implicați. Persoanele au intrat în magazine, și-au făcut cumpărăturile și, pe lângă ceea ce au cumpărat, au donat în cutia care se afla în spatele casei de marcat. Adică oamenii au cumpărat aceste alimente și le-au donat. Nu sunt produse pe care le aducem din afara magazinului. A fost două magazine în Reșița și s-au adunat peste 380 de kilograme de alimente.  Noi le spunem ”380 de kilograme de bunătate”, pentru că fără a avea acești oameni buni, cu suflet mare care au donat , aceste produse nu puteau să fie în cutii. Acele alimente au fost deja distribuite în județul Caraș-Severin și am încercat să ajungem la cât mai mulți înainte de Crăciun. Fiecare aliment și-a găsit rostul acolo unde a fost mai mare nevoie, în centre rezidențiale, în familii nevoiașe care au mai mulți copilași, mai mulți membri, copii bolnavi cronici. Le mulțumim tuturor celor care au donat, tuturor reșițenilor și tuturor persoanelor care au făcut gestul lor de umanitate în această campanie”, a spus Hanna Csaszar, președintele Băncii Regionale pentru Alimente Timișoara.

În prezent Banca Regională pentru Alimente Timișoara se pregătește să deruleze o nouă campanie, ”Cutia de fericire”.

sursa foto: Banca Regională pentru Alimente Timișoara

De același autor

Related Articles