[AUDIO-FOTO] Pe Muntele Mic se împart și în acest an ”Zâmbete pe schiuri” pentru copiii cu nevoi speciale

Povestea evenimentului ”Zâmbete pe schiuri” a început acum 9 ani din dorinţa de a ajuta copiii cu nevoi speciale şi de a contribui la dezvoltarea sistemului de protecţie a celor abandonaţi.

Zeci de copii și tineri participă și în acest an în tabăra de iarnă de pe Muntele Mic. Peste 20 au fost prezenți în prima serie, sosiți în Banatul Montan tocmai din Galați.

”Este ediția noua, suntem aproape de ediția zecea, nesperat din punctul nostru de vedere, când am început acest proiect în urmă cu nouă ani.  Au fost prezenți în prima serie nelipsiții copii eroi, cum putem să le spunem noi celor cu nevoi speciale. Ei au venit și în acest an tocmai de la Galați pentru  a se bucura de aceste zile de schi, alături de părinții lor. ”Au schiat aproape toți copiii, doar pe câțiva nu am reușit să-i convingem să se urce pe schiuri, dar cred că din sezonul 10 o să fie și ei pe pârtie. 22 de copii au fost prezenți în acest prim episod din ediția a 9-a, toți fac parte din Asociația Părinților și Copiilor cu Autism din Galați”, a spus inițiatorul taberei, Ciprian Gaica, președintele Asociaţiei Muntele Mic Extrem.

În perioada următoare pe Muntele Mic în cadrul ”Săptămânii paralimpice” se pregătesc persoane pentru competiții internaționale rezervate persoanelor cu dizabilități. De asemenea la finalul lunii martie  alți copii cu nevoi speciale vor veni în Banatul Montan să se bucure de sporturile de iarnă.

sursa foto: Ciprian Gaica

De același autor

Related Articles