[AUDIO/FOTO] Pârtia Semenic-Văliug, cea mai lungă din România

De Mica Unire, iubitorii de schi din Banat au avut ocazia să testeze una dintre cele mai spectaculoase pârtii din ţară: Semenic-Văliug. Traseul cel mare are şase kilometri, ceea ce înseamnă că este cea mai lungă din ţară, după cel de 4,6 kilometri de la Poiana Braşov.  

Pârtiile de schi de pe Semenic pornesc de la altitudinea de 1.410 metri, iar cel mai lung traseu coboară până în satul Văliug, la Casa Baraj. După coborâre, urcarea se poate face cu autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Reşiţa.    

Sunt două variante pregătite pentru schiori: una care începe din pârtia Slalom Uriaş, iar cealaltă se desprinde din pârtia Crucea de brazi. Ambele variante au porţiunea finală la Casa Baraj. Momentan, fiecare schior face coborârea pe proprie răspundere, această pârtie nefiind supravegheată de echipa SALVAMONT.

Pârtia Semenic-Văliug a fost utilizată de schiori şi în trecut, însă nu era un loc amenajat. Administrația din Reşiţa, în colaborare cu Primăria Văliug şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, intenţionează să transforme locul într-un veritabil magnet pentru turişti, spune primarul Reșiței, Ioan Popa.

Între timp, Primăria Reşiţa pregăteşte scoaterea, din nou, la licitaţie a proiectului, ce prevede dezvoltarea domeniului schiabil Semenic. În prezent, se lucrează la introducerea unor activităţi de vară, un bob de vară, o tiroliană, un parc de aventură şi trasee pentru cicloturism, a declarat edilul Ioan Popa

Valoarea estimată a proiectului turistic se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Foto: Banatul Montan/Facebook

De același autor

Related Articles