Mult timp de acum încolo, orăviţeanul Târbăţi Ion nu va uita ziua de 27 februarie. Domiciliat la etajul 3 al blocului E9 din Zona Gării, omul a fost victima unui eveniment neobişnuit care se putea termina tragic.

Conform acestuia, vecinul de la etajul 4, mutat de circa două luni în bloc s-a apucat să-şi modifice apartamentul. La scurt timp, în tavanul corespunzător bucătăriei lui Târbăţi au apărut fisuri. Împreună cu noul locatar, dar separat, s-au dus vineri, 26 februarie, la Primăria Oraviţa pentru a sesiza problema apărută. A depus şi o cerere prin care explica ce se întâmplă de când vecinul de la etajul 4 a început lucrările de renovare.

Răspunsul oferit de cei de la Serviciul de Urbanism al Primăriei cum că ,,sunt blocuri vechi şi este normal să mai apară fisuri şi oricum structura de rezistenţă nu este afectată,, şi prelungirea autorizaţiei de efectuare a lucrărilor a dus la ceea ce, astăzi dimineaţă, se putea transforma într-o tragedie. O bucată din planşeul de la 4 s-a rupt şi a căzut în bucătăria vecinului. Numai norocul a făcut ca în momentul respectiv să nu fie nici soţia şi nici fetiţa lui Ion Târbăţi în bucătărie.

Cel mai probabil, Primăria va trimite săptămâna viitoare o altă comisie pentru a evalua pagubele şi măsurile ce se impun. Şi cam atât! Că doar nu e vina ei că ,,blocurile sunt vechi,, şi dă autorizaţii fără să verifice cum decurg lucrările respective.