[AUDIO-FOTO] Maghiarii din Banat şi-au prezentat la Reşiţa, tradiţiile şi portul şi au pregătit un gulaş cu suflet

Reșița sărbătorește cei 250 de ani de industrie printr-o serie de evenimente social-culturale. În acest scop, municipalitatea organizează o săptămână multiculturală, un eveniment aflat la prima ediţie care cuprinde spectacole de muzică, tradiţie şi artă culinară ale populaţiei majoritare, dar şi ale etniilor conlocuitoare.

Astfel, în fiecare zi între orele 18.00 şi 20:00, programul evenimentului cuprinde atât prezentarea de preparate tradiționale ale etniilor invitate, cât și un program artistic divers, care pune accent pe muzica, dansurile şi portul invitaților la festival.

Seara de miercuri, 23 iunie a fost dedicată etnicilor maghiari din Banat care, în foişorul din Parcul Tricolorului au prezentat o expoziție privind portul și tradițiile lor. Programul cultural a fost susţinut de corul „Ghiocelul” al Asociaţiei culturale „Platanus” din Reşiţa, precum şi de echipa de dansuri a Asociației de Păstrare a Tradițiilor Populare din Cristur, judeţul Hunedoara, coordonată de instructorul Iuliana Szabo şi de formația vocal-instrumentală „ASINCRON 2+1” din Tormac, judeţul Timiș.

Nemet Emese pentru Radio Reşiţa:

Nemet Emese

Reprezentanţii etnicilor maghiari au pregătit pentru reşiţeni un gulaş tradiţional la ceaun.

Joi, 24 iunie, pe scena amenajată de Primăria Reşiţa în Parcul Tricolorului, vor evolua formaţiile etnicilor germani din Banatul de Munte.

Foto: Radio România Reşiţa

De același autor

Related Articles