[AUDIO – FOTO] „Izvorul Tămăduirii” sărbătorit la Mănăstirea Gornea

La sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de obștea monahală de la Mănăstirea Gornea din județul Caraș Severin. Acest așezământ monahal și-a sărbătorit astăzi hramul, prilej cu care ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. Au participat la sfânta slujbă autorități locale și mulți credincioși de pe Clisura Dunării.

După Sfânta Liturghie Părintele Episcop a oficiat și slujba de sfințire a apei la izvorul din incinta mănăstirii.

În luna iunie 2001 Episcopia Caransebeşului a aprobat oficial înfiinţarea unui schit în localitatea Gornea, comuna Sicheviţa, pe locul unui fost pichet de grăniceri. În 2 mai anul 2003, la praznicul Izvorul Tămăduirii, s-a pus piatra de temelie pentru biserica cea mare a aşezământului monahal, aceasta fiind construită între anii 2004-2010 din cărămidă, în stil bizantin, bine proporţionată, fiind încăpătoare pentru toţi credincioşii care calcă pragul acestui aşezământ monahal.

În luna noiembrie 2010 Preasfinţitul Părinte Lucian a târnosit biserica mănăstirii cu hramul „Izvorul Tămăduirii”.

Mănăstirea are un rol important în reînnoirea vieţii spirituale a ţinuturilor învecinate Dunării şi arată păstrarea tradiţiei monahale ortodoxe în sudul Banatului.

Tot astăzi, în Episcopia Caransebeșului și-a sărbătorit al doilea hram și Mănăstirea „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” Vasiova. De asemenea, Așezământul medical creștin „Izvorul Tămăduirii” Marga și-a prăznuit hramul.

Interviu: Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles