[AUDIO-FOTO] Investiţii în premieră, pentru un citit mai sigur, la Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici” Caraş-Severin

Din dorința de a crea un mediu de lectură sănătos, curat și confortabil şi pentru a atrage un număr cât mai mare de cititori, Biblioteca Județeană “Paul Iorgovici” Caraș-Severin s-a dotat cu două sterilizatoare de carte cu lumină ultravioletă.

Conform directorului instituţiei din Reşiţa, profesor Clara Maria Constantin, este o premieră pentru judeţul nostru pentru că în ţară doar câteva biblioteci sunt dotate cu astfel de aparatură:

Biblioteca Județeană “Paul Iorgovici” Caraș-Severin deține de acum două aparate de ultimă generație pentru sterilizarea cărților. Este o investiție importantă pe care ne-am dorit-o încă din perioada pandemiei și iată că în momentul de față ne putem bucura de beneficiile acesteia. Este vorba despre sterilizatorul de cărți și documente LIVA, care elimină în mod eficient și sigur viruși, bacterii, microorganisme care se pot așeza pe cărți și documente, înlăturând în același timp și particulele fine de praf. Este cunoscut faptul că documentele, cărțile sunt purtătoare de virusuri și bacterii, iar într-o bibliotecă publică volumele de carte circulă la diferite persoane și folosind aceste aparate, cititul devine mult mai sigur. De asemenea, ne ajută și la conservarea cărților pe care le deținem. Cele două aparate vor fi folosite în secțiile de împrumut cele mai mari și mai solicitate, precum sunt: Lunca Bârzavei și Centrul de Carte “Banatica”. Pentru fondul de carte împrumută adulți, copii, o operațiune de dezinfectare durează un minut, timp în care pot fi sterilizate între 3 și 6 cărți. Așadar, îi îndemnăm pe reșițeni să apeleze cu mai multă încredere de acum înainte, serviciul de lectură oferit de către biblioteca publică“.

La filiala Lunca Bârzavei sunt 30 de mii de cărţi, iar la Banatica peste 100.000.

Clara Maria Constantin a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, angajaţii bibliotecii vor fi instruiţi de personalul firmei livratoare cum să deservească corect cele două aparate, achiziţionate recent printr-o investiţie de 60 de mii de lei, aprobată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Sursa foto: Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici” Caraş-Severin    

De același autor

Related Articles