Încercarea CA de a propune demiterea Alinei Stancovici din funcţia de manager al Spitalului din Reşiţa a eşuat

Încercarea Consiliului de Administraţie de a propune demiterea Alinei Stancovici din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a eşuat

În şedinţa de vineri, 7 aprilie, 3 membri din cei 6 ai Consiliului de Administrație au votat demiterea Alinei Stancovici din functia de manager. Viorel Bașag, consilier județean PNL si cele două reprezentante din partea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin s-au abţinut de la vot.

“Cine este pentru? dl. Bașag? Eu mă abtin de la vot de data asta și DSP-ul se abţine. Da! Am înţeles este trei la trei”.

Presedintele Consiliului de Administraţie, medicul Paul Purea a dat citire în unei legi care îi permite managerului Alina Stancovici să scoată posturile la concurs fără a cere acceptul Consiliului Judeţean.

Este vorba despre legea 95/2006. Există un articol 180, ce spune așa:managerul stabilește și aprobă numărul de personal, aprobă organizarea concursului pentru posturile de vacante, numește și eliberează din funcție personalul spitalului.”

La polul opus, Alina Stancovici susține că forul județean aprobă posturile și nu conducerea spitalului.

“Orice post, de la director economic până la portar, se aprobă de către ordonatorul principal de credite, care este Consiliul Județean. Câtă vreme Consiliul Județean nu avizează organizarea concursurilor pe post, chiar dacă postul este vacant, noi nu putem demara nicio procedură.”

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca o contrazice pe Alina Stancovici în privința posturilor. Acesta susține că membrii din CA care s-au obținut astăzi de la vot au trădat binele pacienților.

“Deci, astăzi am avut exercițiul puterii răului din Caraș-Severin, în care Iuda acesta mai mic al nostru a fost determinat să zădărnicească dorința noastră de a schimba, de a aduce un bine în spital, în folosul cetățeanului. Rămânem tot așa pentru câteva zile, nu abandonăm! E bine să știți că de ieri Spitalul Județean are din nou arierate și ele vor crește și în final, dacă nu ne scăpăm repede de cancerul ăsta din administrația spitalului, vom ajunge din nou să cerem Guvernului să ne plătească datoriile. Vom discuta asta în biroul municipal, acolo unde dl. Bășag este membru. Vom lua o hotărâre faţă de aceasta. A fost trădarea pacienților spitalului, care suferă. Eu nu renunţ! Un consilier PNL prins într-un moment poate delicat sau profitând de avantajele care le-ar avea dacă s-ar opune a avut această poziție. Cât despre personal? E o găselniţă pentru că au angajat 70 de persoane definitiv când s-a terminat pandemia, nu m-a întrebat nimeni nimic. La mine nu a venit nimeni niciodată să susțină angajarea unor persoane. Și eu să zic nu! Dna. Stancovici n-a fost la mine în birou să ceară ceva de un an și jumătate. Punct!”

Romeo Dunca a concluzionat că din cauza arieratelor care cresc de la o zi la alta, spitalul din Reşita este la un pas de a avea din nou conturile blocate iar pacienţii sunt cei care vor avea de suferit.

De același autor

Related Articles