[AUDIO-FOTO] Iarna poate să vină. Prefectura Caraş-Severin face ultimele pregătiri!

În cadrul ședinței lunar a Colegiului Prefectural, organizată de Instituţia Prefectului Caraş – Severin, a fost prezentat planul operativ de acțiune pentru iarna 2022-2023, stabilit pentru rețeaua de drumuri naționale din judeţ. Potrivit prefectului Ioan Dragomir, la ora actuală nu sunt semnalate probleme deosebite în ceea ce privește pregătirile de iarnă:

,,În general, putem spune că lucrurile sunt, se desfășoară conform programului și nu sunt probleme deosebite.,,

În ceea ce privește materialele ce urmează a fi împrăștiate pe drumurile naționale ale județului, lucrurile par a fi în regulă. Inginerul Ion Boba, șeful Secției de Drumuri Naționale Caransebeș:

,,Am stabilit un necesar de 10.000 de tone de sare pentru iarna asta și 6 800 de tone de nisip, plus 214 tone clorură de Calciu. Avem un stoc, 1140 de tone de sare, 4 tone de clorură de Calciu şi 15 tone de nisip. Contractele de sare și clorură de Calciu sunt încheiate la nivel de CNAIR, iar nisipul s-a contractat la nivelul TLDD Timișoara. Contractele subsecvente, în baza codurilor-cadru pe 4 ani de zile au fost semnate și deja au fost date ordine de intrare pentru bazele de date.,,

În perioada următoare, Prefectura urmează să inițieze acțiuni de control la depozitele de materiale și în stațiile utilajelor care vor acționa la deszăpeziri, a precizat Ioan Dragomir.

De același autor

Related Articles