[AUDIO-FOTO] Bani europeni risipiţi la Reşiţa. 20 de infochioşcuri de câteva sute de mii de euro stau nefolosite de ani buni pe domeniul public

Uitate de ani buni, zeci de dispozitive inutile și nefuncționale au ajuns loc de graffiti și “monumente” ale banilor europeni aruncați la gunoi.

Cele 20 de infochioșcuri în valoare de aproape 426.000 de euro, amplasate în urma unui proiect transfrontalier în cele mai importante puncte turistice ale Reșiței, au fost vandalizate de-alungul timpului şi urmează să ajungă acum la fier vechi.

De când au fost montate, ele nu și-au arătat eficiența sau utilitatea, ba mai mult, reprezentau și o cheltuială în plus pentru bugetul local. Mai ales cele din zonele mărginașe ale orașului au fost distruse, iar altele nu mai funcționează, spune şeful Serviciului de întreţinere a Patrimoniului Local, Daniel Călin:

Infochioşcurile sau panourile de informare electronice, care au fost montate undeva în 2012-2013, în perioada de 5 ani cât au fost sub observare, s-a încercat să fie cât de cât funcționale. Acum, cea mai mare problemă este că au fost vandalizate. După ce au trecut cei 5 ani de la montaj, au fost luate din ele componentele electronice și a rămas doar caroseria“.

Potrivit lui Daniel Călin, zilele acestea au început operaţiunile de demontare şi casare a acestora:

În 25 ianuarie s-a hotărât să le demontăm pe toate. Mai avem de demontat încă 8 infochioşcuri de pe raza municipiului: câte unul la blocul 800 şi la Gambrinus, două la Intim, unul în zona Miorița, unul la Nera, unul la Victoria și unul pe Primăverii. Astea urmează a fi demontate în perioada imediat următoare, în funcție de cum ne lasă vremea“.

Amintim că, achiziţionarea celor 20 de infochioşcuri s-a făcut printr-un proiect transfrontalier cu municipalitatea din Kikinda. Valoarea investiţiei a fost de aproape 426 de mii de euro, din care 85% contribuția IPA, 13% – finanțarea Guvernului României, iar 2% a fost contribuția Consiliului Local Reșița.

De același autor

Related Articles