În cursul zilei de 1 martie, voluntarii au donat unității medicale paturi cu telecomanda, saltele, noptiere cu măsuță rabatabila, lifturi pentru ridicare pacienți, canapele de tratament, scaune de consultații, mese operații, diverse articole de mobilier și echipament vestimentar pentru personalul medical.

Directorul filialei Crucea Roșie Caraș-Severin, Alin Cica a declarat că este cel de-al doilea transport umanitar pe care îl donează unității medicale din Reșița. Cele mai multe echipamente și piese de mobilier au ajuns la Secția Chirurgie:

Alin Cica, directorul Crucea Roșie Caraș-Severin

La rândul ei, managerul unității medicale din Reșița, Alina Stancovici a ținut să le mulțumească voluntarilor.

Prin prietenie și noblețe se măsoară întotdeauna un om – Oscar Wilde.

Azi, Crucea Roșie Caraș Severin a adus la Spitalul Județean de Urgență Reșița cel de-al doilea transport reprezentând donația făcută de asociația umanitară elvețiană. Astfel, unitatea sanitară a primit saltele și obiecte pentru uz medical, pe lângă cele primite vineri. Nu e doar mărțișorul simbolic primit de spitalul rețițean, e cu adevărat dăruire pentru comunitate și pentru sănătate. Mulțumirile noastre pentru Crucea Roșie Caraș-Severin, un partener al comunității, mereu dedicat și implicat”, este mesajul transmis de Alina Stancovici pe pagina de Facebook.

Donațiile au fost oferite prin sprijinul Osteuropahilfe Elvetia, organizația care a mai trimis un transport constând în mobilier de uz medical, acesta ajungând în cursul zilei de 26 februarie, tot la Spitalul Județean de Urgență Reșița.