[AUDIO-FOTO] Consiliul Judeţean Harghita susţine educaţia în limba maghiară din Caraş-Severin

Peste 600 de manuale şcolare, dar şi rechizite pentru grădiniţa cu program prelungit cu predare în limba maghiară din Reşiţa, funcţională  în casa parohială a Bisericii reformate din oraş, au fost donate Asociaţiei culturale “Platanus” de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly şi directorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, Erika Zonda.

Conform preşedintelui asociaţiei cărăşene, Ladislau Kun, donaţia a venit în sprijinul proiectului iniţiat de forul maghiar reşiţean în scopul deschiderii unei şcoli de sâmbătă pentru învăţarea şi aprofundarea limbii maghiare. Iniţiativa  a fost lansată pe fondul lipsei educaţiei şi a învăţământului primar în această limbă de expresie pe raza judeţului, care lipseşte cu desăvârşire din 2013.

Ladislau Kun

Ladislau Kun a mai subliniat că, toţi cei care doresc să înveţe sau să aprofundeze scrisul sau vorbitul în limba maghiară se pot înscrie la 0724391934 pentru a se putea organiza grupurile de studiu.

Miercuri, 7 aprilie de la ora 17.00, educatoarea și reprezentanții culturilor romano-catolic și reformat din Reşiţa vor prelua materialele didactice.

Foto: Radio România Reşiţa

De același autor

Related Articles