[AUDIO-FOTO] Campania umanitară “Împreună Dăruim Viaţă” a debutat cu succes în Reşiţa şi Caransebeş

Tradiţionala campanie umanitară de donare de sânge “Împreună Dăruim Viaţă” organizată de Episcopia Caransebeşului şi ATOR Banatul de Munte a debutat astăzi în paralel, în cele două municipii Reşiţa şi Caransebeş. Tinerii nu au rămas indiferenţi şi au venit în număr mare să ajute bolnavii din spitale.

Cei 21 de donatori care au trecut pragul Centrului de Transfuzii din Reşiţa fac parte din ATOR Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom şi IPJ Caraş-Severin.

La Centrul de Transfuzii din Reşiţa tinerii au fost însoţiţi de preotul Mihai Ciucur. Fiecare persoană care a donat astăzi sânge a primi gratuit câte o pizza de la un restaurant din centrul municipiului Reşiţa.

Numărul donatorilor este în scădere iar aceste campanii sunt binevenite pentru a îmbunătăţii stocul de sânge ne-a declarat şi medicul Marina Mitra.

În cadrul acestei acţiuni umanitare la Spitalul Municipal din Caransebeş au donat sânge 25 de persoane. Campania de donare continuă şi mâine. Participanţii au posibilitatea să doneze bonurile de alimente, urmând ca acestea să fie folosite tot în scop caritabil, pentru cumpărarea de alimente de bază pentru persoanele cu probleme financiare.

Important de menționat este faptul că cei care vor răspunde prezent şi mâine inițiativei și invitației de a se alătura acestei campanii au posibilitatea de a se bucura de mai multe beneficii:

  • sprijină schimbarea unei mentalități prin normalizarea actului nobil de donare de sânge;
  • se va elibera câte o adeverință medicală, din partea Centrului de Transfuzie Sanguină, pentru fiecare donator, prin care persoana este scutită (prin lege), în ziua respectivă, de la muncă, școală / facultate;
  • în urma donării, se vor efectua și analize de sânge, gratuit, care pot fi ridicate la scurt timp după donare.

Cele mai citite

Related Articles