[AUDIO-FOTO] Cameră de terapie senzorială pentru copiii cu nevoi speciale din județul Timiș

O cameră specială de terapie senzorială a fost deschisă pentru toți copiii cu nevoi speciale din județul Timiș. Această cameră este amenajată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pentru toți copiii care suferă de Sindromul Down, întârzieri în dezvoltare, tulburări de limbaj, ADHD sau tulburări emoționale.

”Este o cameră deosebită pentru copiii cu nevoi speciale care,practic,prin intermediul acesteia pot învăța despre mediul înconjurător și astfel pot să își dezvolte simțurile de bază, îi ajută să descopere lumea altfel. Este vorba despre copiii care care prezintă o serie de dezechilibre senzoriale, atât cei din comunitate cât și cei din centrele rezidențiale ale Direcției de Asistență Socială Timiș. Toți beneficiază gratuit de aceste servicii oferite prin camera senzorială. Avem terapeuți care sunt specializați și care sunt alături de copii, îi ajută să descopere lumea prin intermediul acestei camere senzoriale, aceasta fiind adaptată nevoilor fiecărui copil, este un loc unde a se pot liniști și își pot liniști simțurile. Este o încăpere în care se poate regla luminozitatea cu un pat special care ia forma corpului copilului, cu aromaterapie, nisip kinetic, diferite aparate de masaj. Camera senzorială este amenajată chiar la sediul Direcției de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului Timiș, în Centrul pentru copii cu nevoi speciale din Timișoara care este situat la aceeași adresă cu Direcția, pe strada Piața Regina Maria, nr. 3”, Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Părinții copiilor sunt informați despre existența acestei camere și despre beneficiile ei. Fiecare copil care va opta pentru acest program va beneficia de un profil senzorial complex, bazat pe informații obținute din surse și contexte cât mai variate și de un plan individual de integrare senzorială.

sursa foto: DGASPC Timiș