[AUDIO-FOTO] Aţa şi pensula au dat tonul culorilor pe simezele Direcţiei pentru Cultură Caraş-Severin

Galeria Direcţiei pentru Cultură Caraş-Severin a găzduit miercuri, 4 august, în prezenţa unui numeros public, vernisajul expoziţiei de artă a surorilor Frunză. Este vorba de plasticianul Livia Frunză din Reşiţa şi de sora acesteia, confecţionerul de păpuşi, Aurora David, născută Frunză.

„Ideea de a-mi petrece constructiv timpul la pensie a fost a surorii mele” (n.r. Livia Frunză), a mărturisit pentru Radio Reşiţa confecţionerul de păpuşi Aurora David care a încercat şi a şi reuşit la îndemnul şi susţinerea surorii ei:

Aurora David

Motto-ul artistului plastic reşiţean Livia Frunză este să nu lase creierul să şomeje, chiar dacă persoana a ajuns la vârsta pensionării, el nu are voie şi trebuie mereu să aibă ceva de făcut. Şi creierul Liviei Frunză creează tablouri pline de lumină și culoare, flori, portrete și peisaje care o fac să se redescopere. iar şi iar în decursul timpului.

Livia Frunză

La două zile de când a împlinit o frumoasă vârstă, septuagenara şi-a propus, alături de sora ei, Aurora David, născută Frunză, să verniseze o expoziţie personală pentru reşiţenii ei dragi, oameni de cultură, colegi de breaslă, prieteni şi iubitori de artă şi astfel să-şi serbeze ziua alături de ei, mulţumindu-le prin lumină şi culoare.

Prezenţi la vernisajul Liviei Frunză au fost artiştii plastici cărăşeni: Adina Ghinaci, Eleonora şi Gabriel Hoduţ, Flavia Beatrice Grădinaru, Gustav Ioan Hlinka şi Nik Potocean.

Evenimentul a fost organizat de Direcţia pentru Cultură Caraş-Severin în parteneriat cu Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, Forumul Democratic al Germanilor Caraş-Severin şi Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraş-Severin.

Foto: Radio Reşiţa

De același autor

Related Articles