[AUDIO-FOTO] 2022, un an cu reacreditare și multiple dotări pentru sporirea capacității de intervenție la Serviciul Salvamont Caraș-Severin

Anul trecut Serviciul Public Județean Salvamont Caraș-Severin a primit documentele de reacreditare pentru a desfășura activități de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți prin sporirea capacității de intervenție. S-au făcut mai multe achiziții de echipament, de mijloace auto.

”A fost un an plin de activitate din toate punctele de vedere. Am avut foarte multe intervenții, am avut foarte multă muncă administrativă, pentru că să știe, noi ne-am înființat ca serviciu cu personalitate juridică de puțin timp, adică undeva spre sfârșitu anului 2019 a trebuit să parcurgem acea perioadă dificilă de început. Acum pot spune că ne-am acomodat. Fiecare angajat își știe rostu un cadrul serviciului. Am făcut și multe achiziții și aici mă refer la echipament, mă refer la mijloace auto. Am obținut și acreditarea serviciului, pentru că se știe un serviciu Salvamont, ca să poată fi activ, trebuie să fie acreditat, adică să dovedească că are capacitatea de de intervenție. Și la capacitatea de intervenție intervine și factorul uman, și factorul legat de de echipament“, a spus Cornel Galescu, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Caraș Severin.

În 2022 au existat mai multe proiecte de refacere de trasee, s-a acordat asistență salvamont unele evenimente sportive ce s-au desfășurat în zona montană.

”Pentru 2023 avem în plan niște proiecte foarte ambițioase și aici mă refer la proiect transfrontalier, parteneri din Serbia. Dorim să ne implicăm în aspecte care vizează turismul din Caraș-Severin, de reducere a riscurilor pentru turiștii aflați pe potecile montane. Pe de altă parte, din punct de vedere strict al serviciului, aș dori cumva să găsim înțelegerea de a se mări organigrama acestui serviciu, pentru că, pot spune, suntem destul de puțini oameni, mă refer la partea de angajați, fiindcă voluntarii nu sunt în permanență la dispoziția serviciului și atunci ar fi nevoie de lărgirea compartimentului de salvatori montani, a mai spus Cornel Galescu.”

sursa foto: Salvamont Caraș-Severin

De același autor

Related Articles