[AUDIO] Femeile domiciliate în Caraş-Severin pot beneficia de mamografii gratuite

O nouă campanie de prevenire a cancerului la sân pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani se desfăşoară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Femeile domiciliate în judeţul Caraş-Severin vor beneficia de mamografii gratuite în incinta Staţionarului II din municipiul Reşiţa transmite Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, instituţie care promovează această acţiune.

Prin această campanie se doreşte prevenirea cancerului la sân dar şi identificarea femeilor suspecte de această maladie. Cancerul la sân depistat în faze incipiente poate fi tratat. Cu detalii purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

Investigațiile necesare pentru depistare cancerului de sân se pot face gratuit în urma unei programări la numerele de telefon 0745620965/ 0748884476/ 0748296606/ 0748884475.

Din toate tipurile de cancer existente, cancerul de sân este doilea tip de cancer cel mai frecvent diagnosticat la nivel mondial, după cancerul de plămân. În ceea ce priveşte femeile, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer, rata de mortalitate situându-l pe locul doi după cancerul pulmonar. Global, în ultimii 20 de ani, rata de incidenţă a cancerului de sân a cunoscut o scădere. Această scădere a mortalităţii se datorează imbunătăţirii screening-ului cancerului de sân şi îmbunătăţirilor terapiei adjuvante.

De același autor

Related Articles