[AUDIO] Felix Borcean: În Caransebeş nu sunt clădiri cu risc seismic

Primarul Municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a avut vineri, 17 februarie, o întâlnire cu Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata pagubele provocate în urma cutremurelor din această săptămână, la clădirea Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă.

Am avut o solicitare de la Muzeul Regimentului de Graniţă, deşi este în subordonarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru că, după cutremurele care au avut loc şi în Municipiul Caransebeş, s-au produs unele avarii la coşurile de fum, care oricum nu mai erau funcţionale. Au solicitat această întâlnire pentru a constata aceste pagube şi pentru a urgenta un proces de finanţare şi reabilitare a acestui muzeu, pentru că au fost depuse nişte solicitări de finanţare pe fonduri europene,” ne-a declarat Felix Borcean.

Primarul îi linişteşte pe locuitorii municipiului, afirmând că în Caransebeş nu există clădiri cu risc seismic.

“Nu avem clădiri cu risc seismic şi în general zona noastră, zona Banatului, nu este o zonă de risc seismic. Cutremurele care au avut loc în această zonă nu au depăşit magnitudinea de 5-5,5 grade pe scara Richter. Oricum, după anul 1977, toate clădirile, indiferent că au fost clădiri civile sau clădiri publice, au fost construite după norme mai riguroase, astfel încât în Caransebeş nu există clădiri cu risc seismic, decât clădiri degradate cum este Comunitatea de Avere care, nu numai în condiţii de seismicitate, dar şi în alte condiţii de precipitaţii abundente sau de vânturi puternice, poate provoca un oarecare disconfort civil prin căderi de acoperiş sau bucăţi de ţiglă.”

Depinde de magnitudinea cutremurului dar, atâta timp cât suntem încadraţi în această clasă sismică, caransebeşenii şi bănăţenii în general, ar trebui să stea liniştiţi“.

De același autor

Related Articles