[AUDIO] Munca pe caniculă: Amenzi de până la 2.500 lei pentru firmele care nu respectă măsurile

Judeţul Caraş-Severin se află şi astăzi sub cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor situa între 34 şi 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

În perioadele cu temperaturi ridicate, angajatorii au anumite obligaţii faţă de salariaţi, respectiv asigurarea apei minerale, 4 litri de persoană pe schimb, defalcarea programului de lucru şi anume, până la ora 11.00 cu reluare de la ora 17.00.

Pentru a afla dacă se respectă măsurile impuse de Inspectoratul Teritorial de Muncă, Ada Botezan s-a aflat pe unul dintre şantierele Reşiţei, în cartierul Moroasa, acolo unde se construieşte cel mai mare edificiu pentru viitorii preşcolari:

Angajatorii vor trebui să-şi organizeze activitatea respectând drepturile propriilor angajaţi, în caz contrar vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.500 lei şi 2.500 de lei. Medicii recomandă la rândul lor un consum mare de apă de cel puţin 2 litri pe zi, legume şi fructe, dar şi evitarea expunerii la soare între orele 11.00 – 18.00.

De același autor

Related Articles