[AUDIO-EXCLUSIV] Cosmin Librimir: “Sunt pregătit! Voi lupta pentru creşterea calităţii actului medical dar şi pentru rezolvarea problemelor financiare”

Cosmin Librimir este noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Acesta a acceptat fără să stea pe gânduri noua misiune oferită de Consiliul Judeţean şi recunoaşte că va avea o mare responsabilitate pentru a redresa situaţia financiară a celui mai mare spital din Caraş-Severin, însă ştie ce are de făcut şi nu-i este teamă de absolut nimic.

Schimbarea soft-ului în spital, la farmacie şi la compartimentul administrativ, brăţări pentru pacienţi şi soft pontaj personal medical, ambulator în spital inclusiv laborator, internări de zi şi pază spital, achiziţionare de aparatură performantă pentru a atrage medici tineri, revigorarea chirurgiei şi înfiinţarea unor compartimente de Chirurgie Toracică, Pediatrică, Maxilo-Faciala, Neurochirurgie şi Endocrinologie sunt doar câteva dintre lucrurile pe care Cosmin Librimir doreşte să le implementeze în mandatul său:

Cosmin Librimir este unul dintre cei mai buni medici din Banat, are o vastă experienţă în domeniul sanitar, o dovedeşte CV-ul bogat de 13 pagini. Acesta a demonstrat că este un adevărat profesionist care şi-a respectat pacienţii indiferent de fucţia ocupată, fie că a fost director medical, medic cu specializare de urgenţe în UPU ori manager în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin.

Vă reamintim că în 2018, medicul Cosmin Librimir a fost numit de Ministerul Sănătăţii în funcţia de director medical al SAJ pentru şase luni.

Librimir a mai activat în cadrul Ambulanţei Caraş-Severin, instituţie pe care a şi condus-o la un moment dat. Deşi pentru el a fost atunci un pas important în cariera medicală, pentru Spitalul Judeţean din Reşiţa reprezenta o adevărată pierdere. În urmă cu 3 ani a lăsat postul de la spital deşi era considerat unul dintre cei mai buni medici.

Cosmin Librimir este şi Asistent Universitar – Disciplina Medicină de Urgenţă din cadrul UMFT Timişoara dar are şi certificat de Lector pentru că a prezentat în perioada 29-30 ianuarie 2021 webminarul Bioterorismul, Actualităţi în Managementul Pacienţilor cu COVID-19.

A fost în linia întâi a pandemiei de COVID-19, a organizat circuitele sanitare şi a reuşit cu sprijinul Consiliului Judeţean să achiziţioneze pentru spital aparatură medicală de ultimă generaţie, extrem de necesară în lupta cu acest virus.

Cosmin Librimir are foarte multe specializări şi a activat şi în cadrul compartimentelor de Interne, Cardiologie şi Nefrologie, a fost şi medic de familie şi are şi un atestat în urgenţe prespitaliceşti şi spitaliceşti. Librimir nu s-a oprit aici, ci a obţinut şi un Certificat de Absolvire a Programului de pregătire în vederea atestatului în “Managementul Serviciilor de Sănătate”, un alt Certificat de Absolvire a Programului de pregătire în vederea cursului de formare în “Elaborarea ghidurilor si protocoalelor de buna practică, elemente de promovare a formelor de organizare si eficientizare a muncii,asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca.” Acesta a absolvit şi un program de pregătire în vederea cursului de formare în “Controlul poluării şi protecţiei mediului în sectorul medical – gestionarea deşeurilor rezultate din activitatea medicală” şi are la bază şi Programul de pregătire în vederea cursului de formare în scrierea şi implementarea proiectelor finanţate din Fondul Social European, iar lista nu e opreşte aici.

Cosmin Librimir ne-a mai declarat că pentru el pacienţii sunt pe primul loc şi îşi doreşte să formeze cu toţi angajaţii unităţii medicale din Reşiţa o echipă adevărată, având ca scop comun rezolvarea problemelor financiare dar şi creşterea calităţii actului medical.

De același autor

Related Articles